Přeskočit na hlavní obsah

Český Google v roce 2010 opět čeká trojciferný růst tržeb

Česká pobočka internetové firmy Google očekává v příštím roce, stejně jako letos, trojciferný růst tržeb. Uvedla to ředitelka Google ČR Taťána le Moigne. Přesnější číslo neuvedla. V roce 2007 měla česká pobočka tržby 28 milionů korun.
"Patříme k nejprogresivněji rostoucím zemím v Evropě. V dalším roce by tempo růstu mělo být srovnatelné, my si myslíme, že bude dokonce ještě vyšší, protože internet má velký růstový potenciál," uvedla s tím, že příští rok by měla pokračovat integrace internetu jako reklamního formátu s tištěnými médii a televizí.
České zastoupení firmy, které na podzim oslavilo tři roky svého fungování, se první dva roky zabývalo lokalizací nových služeb do češtiny a komerčním aktivitám se začalo věnovat až letos. Firma se zaměřila na tuzemské technologické podniky, maloobchodní firmy, společnosti z oblasti cestovního ruchu a finanční instituce.
"Oslovili jsme ty společnosti, pro které jsou důležitá on-line média nebo pro ně obsluhujeme trhy v zahraničí," podotkla le Moigne. V příštím roce chce firma záběr rozšířit například na farmaceutické firmy, dodavatele spotřebního zboží nebo automobilový průmysl. Zároveň chce zvětšit nabídku reklamních produktů a naučit klienty a agentury s nimi pracovat.
"Zájem o vzdělávání potvrzuje zvýšení počtu certifikovaných agentur. Certifikáty se týkají našeho klíčového produktu Google AdWords a Google Analytics. Na začátku roku 2009 byly v České republice pouze tři Googlem certifikované agentury, teď jich máme 11," uvedla.
Google v Česku startoval jako třetí hráč na trhu a po třech letech mu patří pozice silné dvojky za domácím Seznamem s podílem ve vyhledávání téměř 40 procent. Počet vyhledávání přes český Google letos stoupl o třetinu. I když je vyhledávání stěžejní službou Google, stále více se prosazují i jeho další aktivity. Letos se na českém trhu objevily první telefony se systémem Android, některé lokality z Česka si lze prohlížet v Mapách Google prostřednictvím panoramatických fotografií Street View a server YouTube již rok nabízí videa v češtině. Celkem Google do češtiny převedl již 56 služeb pro uživatele i firmy, což českou pobočku řadí ke světové špičce.
Česká pobočka začala před čtyřmi měsíci rovněž nabízet YouTube sponzorované kanály, kterých obratem využily společnosti jako například T-Mobile, Vodafone nebo Nike. "Tato služba umožňuje našim klientům pořídit si vlastní kanál a má význam především pro společnosti s vlastním video obsahem. Ty mohou využít i interakce s cílovou skupinou, což jiná média v takové míře nedovolují," podotkla le Moigne.
Příští rok by měl na trh přijít například operační systém Chrome a velký důraz bude české zastoupení klást na mobilní a mapové technologie. O případném uvedení navigace od Google nechtěla le Moigne spekulovat. "Navigace je a bude součást nejen mobilní, ale i naší celkové strategie. Mobil bude v příštím roce hrát zásadní roli. V případě nových služeb Googlu bude i do budoucna platit, že pokud budou u uživatelů žádané, objeví se velice rychle na českém trhu," naznačila.
Pobočka, která má devět zaměstnanců, v příštím roce plánuje personální růst. "Náš tým se rozrostl a poroste i nadále, budeme zvyšovat počet lidí v marketingu a obchodu. Začali jsme také trochu více integrovat aktivity v Česku a na Slovensku a určitě se chceme víc věnovat oběma trhům," uzavřela Taťána le Moigne.

(Jan Šobek)

Zdroj:
http://mam.ihned.cz/c1-39643440-cesky-google-pristi-rok-opet-ceka-trojciferny-rust-trzeb




Share/Save/Bookmark

Komentáře

  1. Genial brief and this mail helped me alot in my college assignement. Gratefulness you for your information.

    OdpovědětVymazat
  2. Opulently I to but I about the list inform should prepare more info then it has.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Jak na úspěšný Instagram aneb jak psát Instagramový text?

Nemít firemní Instagram či Facebook je v dnešní době téměř nemyslitelné. Pokud na těchto platformách chybíte, velmi často vzbuzujete v zákaznících nedůvěřivost. Proč tato firma není na sítích? Existuje stále? Je to reálný podnik? Když už však jdete správnou cestou a sítě využíváte, vyvstává zde důležitá otázka - jak být na sítích efektivní a přilákat své zákazníky?  Pokud uživatele zaujme obsah vašeho příspěvku (obrázek či video) přechází k popisku. Velmi často teprve zde dochází ke zlomovému bodu. Až díky textu lze podrobně vyjádřit to, jaká vaše společnost je, jaká je její mise, čemu se věnuje, či jak se chce stylizovat. Fotka bez popisku je jako článek bez nadpisu. V rámci psaní textu na Instagramu je hned několik věcí, které mohou vaše příspěvky pozdvihnout na vyšší úroveň. Přinášíme 10 tipů, které vám pomohou na cestě k ideálním popiskům. 1) Využijte první větu na maximum Při prohlížení svého feedu vidí uživatel Instagramu pouhých 125 znaků pod příspěvkem. Při tvorbě textu je tedy

Užívání Chat-GTP v digitálním marketingu

Co je to ChatGPT? „Napiš mi krátký odstavec o tom, co je to ChatGPT a jak funguje!“ ChatGPT je velký jazykový model založený na neuronových sítích, který dokáže generovat lidské-like odpovědi na zadané dotazy a věty. Model je trénován na obrovském množství textových dat a používá se především pro chatování a odpovídání na dotazy zákazníků. ChatGPT funguje tak, že na základě vstupního textu od uživatele (dotazu) generuje odpověď, která se co nejvíce podobá lidskému stylu komunikace.  Tak asi takhle může například probíhat konverzace s poslední verzí ChatGPT. Jestli „jeho“ vysvětlení nebylo dostačující, můžeme na ChatGPT koukat jako na „bota“, který nám odpoví na většinu našich dotazů, a to od dotazu, co koupit za dárek pro babičku, až po komplexní návrhy strategií, klíčových slov a dalších užitečných informací pro internetovou reklamu!

TIKTOK a jeho využití v marketingu

Videa vytvořená na Tik Tok získávají denně 1 miliardu zhlédnutí (Influencermarketinghub, 2018). Uživatelé ji stáhli více než 660 milionů krát pouze v roce 2018 a dalších 188 milionů v prvním čtvrtletí roku 2019 (Statista, 2020). Uživatelé mohou vytvářet a nahrávat video o délce až 15 sekund (nebo lze kombinovat čtyři samostatneá videa pro vytváření 60 sekundových fragmentů), včetně hudby s filtry a efekty pro úpravy nebo ukazovat synchronizaci uživatele s písní (TikTok – Apps on Google Play, 2020). Jak mohou značky používat TikTok pro reklamu? Existují tři hlavních způsoby, jak propagovat značky na Tik Tok: Mohou si vytvořit svůj vlastní kanál a nahrát odpovídající videa prostřednictvím svého kanálu. Mohou pracovat s influencery a distribuovat obsah širšímu publiku. Mohou platit za reklamu na TikTok, i když o tom je ještě příliš brzy mluvit, na TikToku ještě není takový trh jako na YouTube.  Nicmén