Přeskočit na hlavní obsah

Nový portál obchodních informací bude k hodnocení podniků využívat zkušeností z bankovnictví

Společnost CCB – Czech Credit Bureau, která organizuje Bankovní a Nebankovní registr klientských informací a poskytuje služby iRatingu, dnes spustila nový portál obchodních informací CRIBIS.cz.
Jeho prostřednictvím mohou firmy i podnikatelé například ověřit, zda jsou jejich obchodní partneři seriózní nebo jim nehrozí bankrot. Portál přitom k hodnocení využívá obdobné metodiky a analytických zkušeností, jaké používají české banky při hodnocení žadatelů o úvěr.

„Při provozu portálu obchodních informací chceme uplatnit nejen naše zkušenosti spojené s fungováním úvěrových registrů a hodnocením žadatelů o finanční služby, ale i know-how z více než čtyřletého monitoringu malých a středních podniků a z dlouhodobého sledování hospodaření českých měst a obcí,“ řekl dnes Pavel Finger, člen představenstva společnosti CCB – Czech Credit Bureau, který má novou službu na starost.

Uživatelé portálu získají on-line přístup k veřejným i neveřejným informacím o firmách, mezi kterými naleznou například procentní vyjádření pravděpodobnosti bankrotu dané společnosti nebo takzvaný CCB Index vyjadřující obchodní riziko spojené s danou firmou z pohledu jejích obchodních partnerů.

K dispozici jsou i podrobné identifikační údaje hledaných firem, informace o jejich finančním stavu, přehled jejich vlastnické struktury nebo analytický pohled na odvětví a region, v němž působí. Na portálu jsou k nalezení i diagramy vztahových vazeb mezi společnostmi a jejich zástupci, marketingové seznamy nebo monitorovací a výstražné služby.

K informacím se uživatelé dostanou prostřednictvím několika druhů obchodních zpráv určených pro různé typy uživatelů. Na své si přijdou jak velké firmy, tak i živnostníci, společnosti s vlastním i bez analytického zázemí, marketingoví ředitelé hledající nové tržní příležitosti či uspěchaní manažeři, kteří potřebují před schůzkou získat rychlý přehled o svém potenciálním obchodním partnerovi.

Již zpočátku fungování nabídne portál přístup k informacím o desítkách tisíc českých společností. Pokud přesto uživatel hledanou firmu v databázi nenalezne, může si o ní objednat off-line report, který mu je do tří dnů zaslán na e-mail nebo uložen do jeho úložiště přímo na portálu.
Díky začlenění portálu i společnosti CCB do mezinárodní skupiny CRIF mohou čeští zákazníci využívat také jednoduchý online přístup k obchodním zprávám o více než 50 milionech veřejných i soukromých společností z 230 zemí světa prostřednictvím portálu SkyMinder.com, který se specializuje na mezinárodní obchodní informace.
Marketingové noviny
4.10.2007

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Jak na úspěšný Instagram aneb jak psát Instagramový text?

Nemít firemní Instagram či Facebook je v dnešní době téměř nemyslitelné. Pokud na těchto platformách chybíte, velmi často vzbuzujete v zákaznících nedůvěřivost. Proč tato firma není na sítích? Existuje stále? Je to reálný podnik? Když už však jdete správnou cestou a sítě využíváte, vyvstává zde důležitá otázka - jak být na sítích efektivní a přilákat své zákazníky?  Pokud uživatele zaujme obsah vašeho příspěvku (obrázek či video) přechází k popisku. Velmi často teprve zde dochází ke zlomovému bodu. Až díky textu lze podrobně vyjádřit to, jaká vaše společnost je, jaká je její mise, čemu se věnuje, či jak se chce stylizovat. Fotka bez popisku je jako článek bez nadpisu. V rámci psaní textu na Instagramu je hned několik věcí, které mohou vaše příspěvky pozdvihnout na vyšší úroveň. Přinášíme 10 tipů, které vám pomohou na cestě k ideálním popiskům. 1) Využijte první větu na maximum Při prohlížení svého feedu vidí uživatel Instagramu pouhých 125 znaků pod příspěvkem. Při tvorbě textu je tedy

Užívání Chat-GTP v digitálním marketingu

Co je to ChatGPT? „Napiš mi krátký odstavec o tom, co je to ChatGPT a jak funguje!“ ChatGPT je velký jazykový model založený na neuronových sítích, který dokáže generovat lidské-like odpovědi na zadané dotazy a věty. Model je trénován na obrovském množství textových dat a používá se především pro chatování a odpovídání na dotazy zákazníků. ChatGPT funguje tak, že na základě vstupního textu od uživatele (dotazu) generuje odpověď, která se co nejvíce podobá lidskému stylu komunikace.  Tak asi takhle může například probíhat konverzace s poslední verzí ChatGPT. Jestli „jeho“ vysvětlení nebylo dostačující, můžeme na ChatGPT koukat jako na „bota“, který nám odpoví na většinu našich dotazů, a to od dotazu, co koupit za dárek pro babičku, až po komplexní návrhy strategií, klíčových slov a dalších užitečných informací pro internetovou reklamu!

TIKTOK a jeho využití v marketingu

Videa vytvořená na Tik Tok získávají denně 1 miliardu zhlédnutí (Influencermarketinghub, 2018). Uživatelé ji stáhli více než 660 milionů krát pouze v roce 2018 a dalších 188 milionů v prvním čtvrtletí roku 2019 (Statista, 2020). Uživatelé mohou vytvářet a nahrávat video o délce až 15 sekund (nebo lze kombinovat čtyři samostatneá videa pro vytváření 60 sekundových fragmentů), včetně hudby s filtry a efekty pro úpravy nebo ukazovat synchronizaci uživatele s písní (TikTok – Apps on Google Play, 2020). Jak mohou značky používat TikTok pro reklamu? Existují tři hlavních způsoby, jak propagovat značky na Tik Tok: Mohou si vytvořit svůj vlastní kanál a nahrát odpovídající videa prostřednictvím svého kanálu. Mohou pracovat s influencery a distribuovat obsah širšímu publiku. Mohou platit za reklamu na TikTok, i když o tom je ještě příliš brzy mluvit, na TikToku ještě není takový trh jako na YouTube.  Nicmén