Přeskočit na hlavní obsah

Úspěch v soutěži Google Online Marketing Challenge

Studenti VŠE v Praze se v rámci kurzu Marketing na internetu již počtvrté s velkým úspěchem zúčastnili celosvětové soutěže Google Online Marketing Challenge. Z deseti týmů tohoto kurzu letos postoupilo do semifinále sedm týmů a zařadilo se tak mezi 100 nejlepších týmů na světě. Konkurence přitom rok od roku roste, jen loňský rok se soutěže účastnilo více než 3000 studentských týmů.

O čem to vlastně celé je?

Soutěž nabízí studentům praktickou zkušenost s PPC reklamními kampaněmi Google AdWords. Studenti mají za úkol vytvořit a spravovat efektivní internetovou reklamní kampaň pro vybranou firmu, následně vyhodnotit a reportovat dosažené výsledky. Rozpočet reklamní kampaně je 200 USD na 3 týdny.

Získejte reklamní kampaň zdarma

Google Online Marketing Challenge je rovněž příležitostí pro menší firmy, které začínají s propagací na internetu nebo o ní alespoň uvažují. Získat mohou zcela zdarma třítýdenní reklamní kampaň ve vyhledávači Google a reklamní síti partnerských webů. K tomu zcela bez práce, neboť založení a správu kampaně obstarají studenti, kteří nejprve projdou důkladnou teoretickou přípravou. Pokud je firma s reklamní kampaní spokojena, má možnost v ní pokračovat s vlastním rozpočtem i po skončení soutěže.

Úspěšné týmy a propagované firmy

Výběr firemních webů byl letos poměrně pestrý. Vedle elektronických obchodů s bytovými dekoracemi, samolepkami či dětskými hračkami se mezi úspěšné weby zařadil např. obchod se psími oblečky nebo webové stránky soukromé dentální kliniky.

Mezi sedm našich úspěšných týmů a propagovaných firem patří tyto:
  1. Treve  (www.treve.cz) – výroba postelí a matrací. Tým tvořili Radomír Hejl, Jan Chylík, Markéta Janochová, Lucie Laštovičková a Tomáš Menzl.
  2. Boutique Susanne Fashion (www.susanne.cz) – internetový obchod s oblečky pro psy. Tým tvořili Tereza Kovandová, Stanislav Krupa, Magdalena Nováková, Lukáš Polák a Lenka Tesařová.
  3. OK-Hračky.cz (www.ok-hracky.cz) – internetový obchod s bohatým sortimentem hraček. Tým tvořili Petra Ježková, Michal Kouřil, Petr Onisko, Jonáš Rákosník a Michal Žemlička.
  4. LineaDeco (www.lineadeco.cz) – internetový obchod s dekoračním zbožím a designovými doplňky. Tým tvořili Michal Francke, Yevheniya Khramkova, Michaela Sekyrková, David Šrámek a Martin Kalous.
  5. NalepMě.cz  (www.nalepme.cz) – výroba a prodej samolepek na zeď. Tým tvořili Filip Hromek, Karel Navrátil, Petr Spurný, Lenka Suková a Adam Kubeš.
  6. DOX (www.doxprague.org) – Centrum současného umění. Na kampani se podíleli Kateřina Borská, David Košut, Ondřej Uher a Jan Zahradník.
  7. Sorriso dental s.r.o. (www.sorriso.cz) – soukromá dentální klinika. Tým tvořili Martina Balcarová, Veronika Janoušková, Zdeněk Prášilík, Veronika Randáčková a Jana Vacková.


Více o soutěži naleznete na http://www.google.com/onlinechallenge/



Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Jak na úspěšný Instagram aneb jak psát Instagramový text?

Nemít firemní Instagram či Facebook je v dnešní době téměř nemyslitelné. Pokud na těchto platformách chybíte, velmi často vzbuzujete v zákaznících nedůvěřivost. Proč tato firma není na sítích? Existuje stále? Je to reálný podnik? Když už však jdete správnou cestou a sítě využíváte, vyvstává zde důležitá otázka - jak být na sítích efektivní a přilákat své zákazníky?  Pokud uživatele zaujme obsah vašeho příspěvku (obrázek či video) přechází k popisku. Velmi často teprve zde dochází ke zlomovému bodu. Až díky textu lze podrobně vyjádřit to, jaká vaše společnost je, jaká je její mise, čemu se věnuje, či jak se chce stylizovat. Fotka bez popisku je jako článek bez nadpisu. V rámci psaní textu na Instagramu je hned několik věcí, které mohou vaše příspěvky pozdvihnout na vyšší úroveň. Přinášíme 10 tipů, které vám pomohou na cestě k ideálním popiskům. 1) Využijte první větu na maximum Při prohlížení svého feedu vidí uživatel Instagramu pouhých 125 znaků pod příspěvkem. Při tvorbě textu je tedy

Užívání Chat-GTP v digitálním marketingu

Co je to ChatGPT? „Napiš mi krátký odstavec o tom, co je to ChatGPT a jak funguje!“ ChatGPT je velký jazykový model založený na neuronových sítích, který dokáže generovat lidské-like odpovědi na zadané dotazy a věty. Model je trénován na obrovském množství textových dat a používá se především pro chatování a odpovídání na dotazy zákazníků. ChatGPT funguje tak, že na základě vstupního textu od uživatele (dotazu) generuje odpověď, která se co nejvíce podobá lidskému stylu komunikace.  Tak asi takhle může například probíhat konverzace s poslední verzí ChatGPT. Jestli „jeho“ vysvětlení nebylo dostačující, můžeme na ChatGPT koukat jako na „bota“, který nám odpoví na většinu našich dotazů, a to od dotazu, co koupit za dárek pro babičku, až po komplexní návrhy strategií, klíčových slov a dalších užitečných informací pro internetovou reklamu!

TIKTOK a jeho využití v marketingu

Videa vytvořená na Tik Tok získávají denně 1 miliardu zhlédnutí (Influencermarketinghub, 2018). Uživatelé ji stáhli více než 660 milionů krát pouze v roce 2018 a dalších 188 milionů v prvním čtvrtletí roku 2019 (Statista, 2020). Uživatelé mohou vytvářet a nahrávat video o délce až 15 sekund (nebo lze kombinovat čtyři samostatneá videa pro vytváření 60 sekundových fragmentů), včetně hudby s filtry a efekty pro úpravy nebo ukazovat synchronizaci uživatele s písní (TikTok – Apps on Google Play, 2020). Jak mohou značky používat TikTok pro reklamu? Existují tři hlavních způsoby, jak propagovat značky na Tik Tok: Mohou si vytvořit svůj vlastní kanál a nahrát odpovídající videa prostřednictvím svého kanálu. Mohou pracovat s influencery a distribuovat obsah širšímu publiku. Mohou platit za reklamu na TikTok, i když o tom je ještě příliš brzy mluvit, na TikToku ještě není takový trh jako na YouTube.  Nicmén